studentsPërmes vizitave studimore, pjesëmarrjeve në forume, seminare e konferenca të ndryshme si në vendin tonë ashtu edhe në vende tjera arrihet një këmbim i vlerave dhe përvoja që janë mekanizëm i rëndësishëm për jetën e institucionit tonë. Për më tej, Kolegji Universi ka ndërtuar dhe vazhdon t’i zhvilloj dhe më tej raportet e mira sikurse me universitetet e Kosoves po ashtu edhe me institucione të arsimit të lartë jashte Kosove. Kjo i mundëson institucionit tonë që të qëndroj sa më afër ndryshimeve që zhvillohen brenda shtetit tonë në fushën e arsimit të lartë. Si dhe te pranoje student nderkombetar qe deshirojne te studijojne ne Kosove