foto5Kolegji “UNIVERSI”, posedon kushte relativisht të mira për realizimin e përmbajtjeve mësimore, kështu që mësimi teorik dhe praktik zhvillohet në objektin e Kolegjit. Mësimi jashtë objekti bëhet vetëm nga disa lëndë të programit sportiv si: nga lënda eskijimit në Brezovicë, nga noti në pishinën e qytetit (së shpejti në pishinën gjysmë olimpike të Kolegjit), aktivitetet në natyrë të liqeni i Batllavës, apo në det, pesëgarëshi atletik në Stadiumin e Mitrovicës.

Gjithashtu edhe ne lenden e Metodikes studentet duhet te kryejne praktiken pedagogjike neper institucione shkollore.

Pjesa klinike e programit të infermierisë, realizohet nëpër Qendra Klinike të Mjekësisë Familjare, në Spitalet Rajonale dhe në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.